't Salland Advies

STAP-budget

Het is een jaar geleden dat de eerste STAP budgetten uitgereikt werden. Lange wachtrijen en de frustraties van het ’te laat’ zijn horen we vaak, maar dat wil niet zeggen dat je het moet opgeven.

1 maart 2022 was het zover! Het beloofde STAP-budget voor iedereen die een opleiding wil volgen. Een mooi systeem waarbij je een ontwikkelbudget van €1.000,- kan aanvragen voor het volgen van een opleiding.

De regeling is niet nieuw meer, maar er zijn wel een aantal dingen waar jij rekening mee moet houden als je hem aanvraagt.

Let op je timing

Per jaar kun je eenmaal STAP-budget toegekend krijgen voor 1 opleiding. Om ervoor te zorgen dat de subsidiepot niet direct op is, is ieder jaar opgedeeld in aanvraagtijdvakken van 2 maanden.  Je opleiding moet starten binnen 3 maanden na afloop van het aanvraagtijdvak waarin je je aanvraag hebt gedaan. En niet eerder dan 4 weken na je subsidieaanvraag. Dat is even rekenen! Op STAP-budget. nl vind je een overzicht van de tijdvakken van 2 maanden en bijbehorende periodes waarin je opleiding moet starten.

Weet je welk tijdvak je moet hebben? Wees er op tijd bij!

uit de ervaring van het afgelopen jaar weten we dat het snel kan gaat met het budget. Zorg dat je bij aanvang van het tijdvak klaarzit met een STAP-aanmeldingsbewijs van een STAP-opleiding. Op STAP-budget. nl vind je een teller tot het eerstvolgende tijdvak.

Neem de tijd voor je keuze en maak contact met opleiders

Op STAP-budget. nl zal je aankomende maanden steeds meer opleidingen vinden waarvoor je STAP-budget kunt benutten. Per opleiding vind je veel informatie. Vraag eventueel advies aan de opleiders zelf of zij vinden dat de opleiding bij jouw doelstellingen past. Het is voor opleiders ook belangrijk dat je de juiste keuze maakt. Alle contactopties staan bij de opleiding vermeld en ze adviseren je graag. Heb je je keuze gemaakt, dan meld je je aan voor een aanmeldingsbewijs waarmee je STAP-budget kan aanvragen. Op STAP-budget. nl vind je bij iedere opleiding een knop die je naar de aanmeldpagina van de opleider leidt.

Hulp bij het vinden van je richting

Je kunt op STAP-budget. nl ook coaches vinden die kunnen helpen bij je keuzes en verdere groei. Soms kun je daarbij gebruik maken van bepaalde budgetten & subsidies. Je kunt daarvoor het filter ‘Coaching met budget/subsidie’ gebruiken. De intake (het eerste contact) met de coaches op STAP-budget. nl is vaak gratis.

Op STAP-budget.nl vind je ook open dagen & evenementen. Dat zijn kortere activiteiten om jezelf verder te ontwikkelen, te helpen om keuzes te maken, of nieuwe ideeën, inspiratie en contacten op te doen.

Je kunt op STAP-budget. nl ook opleidingen vinden waarvoor andere budgetten te benutten zijn, zoals de kosteloze opleidingen van NL Leert Door.

Wil jij meer weten? Of wil je eerst weten welke opleiding dan bij jou past? Neem vrijblijvend contact op!

Ga terug naar actueel