't Salland Advies

Zelfvertrouwen

Een vraag die veel gesteld wordt is: Hoe krijg ik meer zelfvertrouwen? Vaak komt deze vraag voort als mensen veel onzekerheid ervaren tijdens het werk of in het dagelijks leven. Je gedachten over je eigen kunnen spelen daarin meestal een grote rol.

Wellicht ervaar je veel onzekerheid tijdens het werk. Doe ik het allemaal wel goed? Ben ik wel snel genoeg? Past dit wel echt bij mij? Je vergelijkt jezelf misschien met anderen die het in jouw ogen allemaal veel beter en sneller doen. Hierdoor ga je nog meer twijfelen aan jezelf en wordt je nog onzekerder. Een gevolg kan zijn dat je zelf niet verder tot ontwikkeling komt terwijl je misschien wel ambities hebt.

Zelfvertrouwen

 

Ook in het dagelijks leven kun je veel onzekerheid ervaren. Vinden anderen mij wel leuk? Pas ik er wel tussen? Zie ik er wel goed genoeg uit? Wellicht vergelijk jij jezelf ook hier met anderen of vul je voor anderen in hoe ze mogelijk over je denken. Een bepaalde blik of opmerking laten jou misschien denken dat iemand je niet mag of niet goed genoeg bent. Maar bedoelde die ander dat ook zo en wat is de reden dat jij dit op die manier hebt ingevuld?

Door middel van coaching kun je je zelfvertrouwen verbeteren. In de coachsessies onderzoeken we samen enerzijds waar de onzekerheid vandaan komt en welke factoren die onzekerheid versterken en in stand houden. Eerdere ervaringen en je eigen gedachten, gevoelens en gedrag spelen een belangrijke rol bij het in stand houden van onzekerheid. Zelfvertrouwen heeft ook vaak te maken met zelfinzicht. Door te weten waar jouw talent en kracht zit, deze op de juiste manier in te zetten, vergroot jouw zelfvertrouwen. Door hier samen naar te kijken krijg je een realistischer beeld over jezelf waardoor je zelfvertrouwen vergroot. Je voelt je sterker waardoor je uitdagingen eerder aan durft te gaan en je verder tot ontwikkeling komt.

Wil je meer te weten komen over het effect van je zelfbeeld op je zelfvertrouwen? Eerder hebben wij hier een artikel over geschreven.

 

 

Martine Scholten, aangenaam
“Wij helpen graag om bedrijven en mensen weer te laten stralen”

’t Salland helpt om bedrijven en mensen te laten bloeien. Wij zorgen voor overzicht, verbinding en rust. Hierdoor neemt de stress af en kunnen mens en bedrijf focussen waardoor ze kunnen stralen.

Wat zeggen klanten over ons

We zijn trots op onze certificaten!