't Salland Advies

De Wereld van Verschil

Gedrag is een factor dat je van elkaar kunt zien. De één is direct en enthousiast, terwijl de ander juist stil en afwachtend is. En waar sommigen nauwkeurig te werk gaan, pakken anderen het weer wat rommeliger aan. We doen het allemaal op onze eigen manier. Iedereen heeft een eigen gedragsstijl die die hanteert met behorende kwaliteiten en valkuilen. Die stijl is te zien in de manier van communiceren, leiding geven en de omgang met anderen. Het zegt ook veel over de manier waarop je dingen leert en hoe jij je in gezelschap gedraagt. Gedrag is zichtbaar en kan dus bespreekbaar gemaakt worden. Dat is dan ook waar de Wereld van Verschil een mooie methode voor is.

De Wereld van Verschil

De Wereld van verschil is een product van Maps Tell, gebaseerd op het door William Marston ontwikkelde DISC model. Het unieke aan De Wereld van Verschil is dat het je gedragsstijl letterlijk in kaart brengt. Dit heeft als voordeel dat je gedrag van jezelf en van anderen meteen inzichtelijk is en je hiermee interactief aan de slag kan. Dit in tegenstelling tot lange rapporten die je bij diverse testen vaak terugkrijgt. Door letterlijk ‘op de kaart’ te gaan staan, wordt het meteen inzichtelijk waar jij en eventuele teamleden staan. Hierover kun je met elkaar in gesprek gaan. Je leert jezelf en anderen beter begrijpen, waar bepaald gedrag vandaan komt en hoe je hiermee om kunt gaan. Dit leidt tot een betere samenwerking en het effectiever benutten van je eigen talenten.

In de Wereld van Verschil wordt onderscheid gemaakt tussen zestien verschillende types die vallen binnen de vier Rijken (kleuren). Ieder type heeft zijn eigen kenmerken. Door het invullen van een vragenlijst wordt inzichtelijk welk type overeenkomt met jouw gedragsstijl. Ben je introvert of juist meer extravert. Ben je meer taakgericht of mensgericht? Wat zijn je kwaliteiten en valkuilen en hoe zullen anderen jouw gedrag mogelijk ervaren? Je ontdekt het met de Wereld van Verschil. Meer informatie vind je in de brochure.

 

 

Martine Scholten, aangenaam
“Wij helpen graag om bedrijven en mensen weer te laten stralen”

’t Salland helpt om bedrijven en mensen te laten bloeien. Wij zorgen voor overzicht, verbinding en rust. Hierdoor neemt de stress af en kunnen mens en bedrijf focussen waardoor ze kunnen stralen.

Wat zeggen klanten over ons

We zijn trots op onze certificaten!