't Salland Advies

Loopbaantrajecten

Duurzame inzetbaarheid en een leven lang ontwikkelen zijn actuele thema’s. Loopbaantrajecten zijn daar een onderdeel van. Tijdens ontwikkelgesprekken kijkt u samen met uw werknemer welke kwaliteiten en ambities hij in huis heeft en hoe hij deze wil ontwikkelen. Ontwikkelgesprekken richten zich op de ontwikkeling van de werknemer op de korte en langere termijn.

 

Loopbaantrajecten

Misschien blijkt dat uw medewerker toe is aan een nieuwe uitdaging, maar is niet duidelijk wat de volgende stap kan zijn. Of wellicht zit de medewerker niet lekker in het vel en gaat het om inzicht in eigen kunnen. Naar boven halen wat de mogelijkheden voor zijn/haar loopbaan zijn, kan uw werknemer nieuwe energie geven. Als u als werkgever meedenkt en meewerkt met uw medewerker over zijn of haar loopbaan, werkt u mee aan het werkgeluk. Dit opent deuren voor uw medewerker. En bent u aantrekkelijk voor nieuwe medewerkers.

Voor loopbaantrajecten kan een onafhankelijke blik heel prettig zijn en heel goed werken. ’t Salland helpt u graag met het begeleiden van uw medewerker. In een Driehoeks gesprek kunnen we afspraken maken over een verslag. Zo krijgt u ook inzicht in de resultaten uit de loopbaantrajecten.

Dit doen wij door:

  1. Uw medewerker inzicht te geven in zijn/haar gedragsprofiel. Wij werken via de methode van MapsTell – De Wereld van Verschil. Deze methode is gebaseerd op DISC. Met dit gedragsprofiel krijgt uw medewerker inzicht in drijfveren, manier van besluiten nemen, manier van werken en manier van communiceren.
  2. Het inzicht in zichzelf verdiepen we nog verder door de energiebronnen en belemmeringen te achterhalen. Dit noemen wij het zogenaamde inspiratieraam.
  3. Vervolgens gaan wij aan de slag om vanuit het zelfinzicht de vertaling te maken naar wensen ten aanzien van werk: De activiteiten die uw werknemer leuk vindt en de aspecten die hij/zij belangrijk vindt in het werk (de zogenaamde werkwaarden).
  4. Via een aanvullende assessment worden de interesses en competenties gekoppeld aan mogelijke functies en beroepsgroepen.
  5. Samen maken we een rode draad en en een plan. Zodoende krijgt uw medewerker een focus voor oriënterend onderzoek en het maken van een keuze.
  6. Indien gewenst bieden wij individuele ondersteuning op het gebied van solliciteren, het maken van een CV en het gebruik van LinkedIn.

Ook kunnen wij u ondersteunen door organisatie breed trainingen te organiseren. De inhoud wordt samen met u afgestemd.

Martine Scholten, aangenaam
“Wij helpen graag om bedrijven en mensen weer te laten stralen”

’t Salland helpt om bedrijven en mensen te laten bloeien. Wij zorgen voor overzicht, verbinding en rust. Hierdoor neemt de stress af en kunnen mens en bedrijf focussen waardoor ze kunnen stralen.

Wat zeggen klanten over ons

We zijn trots op onze certificaten!