't Salland Advies

Teamontwikkeling

Teamontwikkeling is belangrijk. Hoe haal je het beste uit een team? Wat zijn de kwaliteiten, inspiraties en rollen van de teamleden? De teamsessies van ’t Salland verbinden en brengen inzicht. Leer elkaar beter kennen en efficiënt samen te werken. Ontdek hoe persoonlijke werkstijlen mooi in het team passen en zoek de verbinding. 

’t Salland helpt uw medewerkers graag om als team te stralen, door het verbeteren van de teameffectiviteit:

Teamontwikkeling

Teamontwikkeling doen wij door:

  1. Elkaar beter leren kennen en begrijpen: Ga actief aan de slag als team. Hoe goed kennen we elkaar eigenlijk en hoe gaan we met elkaar om? Worden alle kwaliteiten ingezet en vullen wij elkaar aan? Op basis van de gedragsprofielen uit de Wereld van Verschil (gebaseerd op DISC) onderzoeken we hoe alle teamleden hun eigen rol kunnen spelen in een stralend team.
  2. Ontdekken en benoemen teamwaarden: Het team heeft inzicht in elkaars kwaliteiten en valkuilen. Uw bedrijf heeft duidelijke kernwaarden of merkwaarden. Maar hoe zit het met de teamwaarden? Komen deze overeen met de kernwaarden van uw bedrijf? In een verdiepende sessie kan ik helpen samen de teamwaarden te benoemen en te koppelen aan de kernwaarden van het bedrijf. Zodoende kan het team elkaar nog meer versterken en samenwerken.
  3. Intervisie: In elk bedrijf spelen onderwerpen als “Hoe krijgen we het werk gedraaid? en “Het lijkt of we in een kringetje blijven draaien” of “Als het lastig wordt, gaan we nog meer in de actiestand”.  Omdat elk teamlid in het proces zit, kan het helpen met een procesbegeleider een probleem of thema uit te diepen en samen naar een oplossing te gaan. Dit heet intervisie. Ik kan in overleg met het team een intervisie techniek inzetten en samen met het team een oorzaak van een probleem boven water te krijgen en de gezamenlijke oplossing benoemen.
  4. Workshop feedback geven en krijgen of gesprekstechnieken: samen dezelfde gesprekstechnieken hanteren, kan bijdragen aan betere samenwerking en ook betere communicatie naar uw klant. Zie hiervoor ook het tabblad workshops.
Martine Scholten, aangenaam
“Wij helpen graag om bedrijven en mensen weer te laten stralen”

’t Salland helpt om bedrijven en mensen te laten bloeien. Wij zorgen voor overzicht, verbinding en rust. Hierdoor neemt de stress af en kunnen mens en bedrijf focussen waardoor ze kunnen stralen.

Wat zeggen klanten over ons

We zijn trots op onze certificaten!